Како да го истегнете пенисот со свои раце дома?

Многу момци не се задоволни од големината на нивните генитални органи. За некои од нив малата големина на фалусот е сериозен проблем што ги спречува да живеат. Поради ова, тие стануваат несигурни и имаат проблеми со самодовербата. За да ги елиминирате ваквите комплекси, треба да научите како да го зголемите пенисот со вашите раце и што се користи за ова.

Нормална големина

Пред да го зголемите пенисот, треба да се справите со нормалните димензии на пенисот. Прилично е тешко да се одреди точната вредност на должината и ширината, бидејќи зависи од тежината на момчето и структурните карактеристики на неговото тело.

Сепак, сè уште постојат одредени дефиниции за нормата во која не е неопходно да се издолжува пенисот. Можно е да не се зголеми фалусот ако неговата должина надминува осум сантиметри. Ако органот е пократок од 7-8 cm во ерекција, тогаш издолжувањето е незаменливо.

Ја продолжуваат и машкоста ако е помала од просекот. При одредување на просечната должина и дебелина се зема предвид расата на мажјакот. Кај претставниците на кавкаската раса, просечниот пенис има должина од 13-15 см и дијаметар од околу 3-5 см. Кај постарите мажи, просечната големина се намалува за 1-2 см, бидејќи со текот на времето протокот на крв до органот се намалува.

Дали е реално да се зголеми?

Многумина се заинтересирани дали е можно сами да го зголемите членот на куќата и да ги промените димензиите на гениталниот орган на момците. Не е тајна дека членот е орган со зголемена чувствителност на надворешни влијанија. Научниците покажаа дека со редовно задоволување на сексуалните потреби со уреди со мал дијаметар, големината на органот се намалува за еден и пол пати.

мажи со зголемени петли

Од ова можеме да заклучиме дека должината и ширината на пенисот се менува и затоа може да се зголеми. Сепак, дали е неопходно да се направи ова? Ова е сосема друго прашање, на кое секој маж одговара самостојно.

Методи за проширување

Ако е донесена јасна одлука за продолжување на фалусот, ќе мора да се запознаете со тоа како се прави тоа. Постојат неколку вообичаени методи кои момците најмногу ги користат.

Јелкинг

Најстариот метод за издолжување на гениталиите кај мажите е џелкинг. Оваа техника активно ја користеа жителите на Африка, Египет и Индија. Некои луѓе оваа вежба ја нарекуваат „молзење" поради начинот на кој се движат рацете за време на масажата. Техниката има рачен ефект, кој е многу ефикасен при промена на димензиите на машкоста. Ефектот на jelqing се постигнува со подобрување на протокот на крв во органот. Исто така, вежбањето помага да се прошират кавернозните тела, кои се одговорни за големината. Ако го користите овој метод редовно, резултатот ќе биде забележлив за 1-2 месеци.

Пред да започнете со jelqing, треба да се запознаете со особеностите на неговото спроведување. Ова ќе ви помогне да го направите правилно и да го постигнете најдобриот можен резултат. За време на постапката, ерекцијата внимателно се следи. Органот не треба целосно да се вознемирува. Доволно е да се доведе до 50-70% од ерекцијата.

Постојат два главни методи на jelqing кои ќе го максимизираат резултатот и ќе го зголемат репродуктивниот орган.

Првата вежба

Оваа техника се смета за најчеста меѓу другите вежби за џелкинг. Пред да продолжите со издолжувањето на органот со свои раце, тој претходно се загрева. Ова е направено за да се подобри еластичноста на кожата и подобро истегнување. За да се загрее кожата, житарките или солта се загреваат во топла тава. Потоа загреаните компоненти се истураат во кеса за ткиво и се нанесуваат на пенисот. Загревањето се врши од сите страни за да нема студени области.

По претходно загревање, пенисот се доведува до делумна ерекција и се третира со крем или специјален лубрикант. После тоа, членот во основата е споен со десната рака. При изведување на масажата прстите полека се движат кон главата и го повлекуваат фалусот напред. Постапката се повторува 20-30 пати на ден.

jelqing прстен за зголемување на пенисот

Втора вежба

Оваа вежба често се користи и при истегнување на фалусот со џелкинг. Главната разлика од претходната вежба е тоа што се изведува со целата рака, а не само со прстите. При изведување на постапката, органот се завиткува во дланка во основата и се компресира 10–20 секунди. Понекогаш пенисот не се вклопува во едната рака и тоа ја отежнува вежбата. Во овој случај, втората дланка дополнително се користи за целосно зафаќање на органот.

За време на стискањето, пенисот нежно се влече во различни насоки. Не правете го тоа премногу грубо за да не оштетите ништо. Ако се изврши правилно, фалусот ќе се издолжи за два сантиметри за 15-20 дена.

Масажа

Многу луѓе користат вообичаен метод како масажа за да го зголемат пенисот дома. Главните предности на овој метод се достапноста и способноста да го направите тоа сами. Исто така, предностите го вклучуваат фактот дека со помош на масажа не се зголемуваат само димензиите на гениталниот орган, туку се подобрува и потенцијата.

Позитивен резултат може да се постигне само ако вежбата се изведува правилно. Затоа, пред масажата, тие мора да ги проучат сите нијанси на нејзиното спроведување. Пред постапката, се врши посебно загревање на пенисот. За да го направите ова, мало парче ткиво се навлажнува во зовриена топла вода, по што пенисот се завиткува во натопена крпа. Користејќи го овој метод, кожата се загрева 10-15 минути. Ова ќе ја направи кожата поеластична и ќе го подобри резултатот од масажата.

Постојат два главни типа на масажа - исправена и опуштена. Се препорачува да се користи првиот метод бидејќи е поефективен. Во текот на постапката, пенисот се доведува до целосна ерекција, по што неговата основа се обвиткува околу палецот и показалецот. Со внимателни движења, кожата се повлекува напред со прстите надвор од главата.

Оваа вежба се прави 5-6 пати додека не се појават првите болни сензации. Кога ќе се појави болка, масажата се прекинува и се прави пауза од пет минути.

Примена на оптоварувања

Друг популарен метод што момците често го користат кога ја продолжуваат машкоста е со закачување товар. Овој метод е најопасен, бидејќи некои се сериозно повредени кога го користат. Затоа, пред да користите тегови, подобро е да откриете како правилно да го издолжите органот на овој начин.

висечка тежина за зголемување на пенисот

Ефективноста на зголемувањето на гениталниот орган со оптоварување се должи на ефектот врз кавернозното тело и лигаментите. Со нивно истегнување, должината на фалусот ќе се зголеми за 2-3 см.

Пред да закачите каква било тежина на пенисот, задолжително загрејте го со масажа. За да го направите ова, нежно тријте ја кожата со дланка или влажна крпа. Потоа можете да почнете да ги обесувате теговите. Најпрво на главата се става ретенционен леплив малтер за да се прицврсти чипката. После тоа, мала тежина е врзана за крајот на низата за суспензија.

Првата процедура трае само 10-25 минути. Постепено, времетраењето на вежбата се зголемува на еден час. Кога ја изведувате вежбата, треба да обрнете внимание на главата. Доколку е вкочанета, постапката веднаш се прекинува.

Продолжувач

Не сите момци сакаат да поминуваат време правејќи вежби и висат кур. Затоа тие користат специјални уреди за истегнување кои помагаат да се издолжи пенисот за 3-5 см. Кај таквите уреди особено се популарни екстендерите. Со него можете да го издолжите гениталниот орган и да ја поправите неговата неправилна форма.

Со редовно користење на експандерот, кожата на фалусот се протега поради проширување на ткивата. Резултатот од користењето на екстендерот останува засекогаш. Затоа, не е неопходно да се користи само пред сексуален однос. Достапни се различни модели на експандер по член. Уредите со јамка се сметаат за најевтини.

Сепак, не треба да ги користите, бидејќи се незгодни и неефикасни. Подобро да се даде предност на појаси или вакуумски модели.

пумпа за вода

Друг најчесто користен уред за продолжување е вакуумската пумпа. Овој уред, кој изгледа како обична пумпа, се користи не само за промена на големината на фалусот, туку и за враќање на сексуалната желба кај момците со импотенција. За време на работата, вакуумската пумпа создава вакуумски простор околу органот, а со тоа го активира протокот на крв во него и го зголемува либидото.

За правилно извршување на влечењето со пумпа, ќе мора да се запознаете со нијансите на користење на овој уред. Пред да ја вклучите пумпата, пенисот се третира со хидратантна крема. Ова ќе го олесни поставувањето на органот во цилиндерот на пумпата. Кога органот ќе се стави во него, целиот воздух се испумпува од контејнерот и се зголемува притисокот во пенисот. При изведување на постапката, внимавајте да го следите манометарот за самостојно да го прилагодите нивото на притисок.

Резултатот од користењето на пумпата е привремен и затоа пенисот се зголемува со овој метод само пред секс. За долгорочен ефект, ќе мора да го користите овој уред паралелно со jelqing или масажа.

Масти и креми

Најбезбеден начин за издолжување на гениталниот орган е да користите специјални креми, масти и други лекови кои помагаат да се истегне. Некои лекари ја доведуваат во прашање ефикасноста на овие лекови, бидејќи многу од нив имаат слаб и краткорочен ефект.

Доколку е потребно да се продолжи пенисот за 2-3 часа, се препорачува да се користат креми со кратко дејство. Се нанесуваат на гениталиите половина час пред сексот. Составот на таквите масти и креми содржи елементи во трагови кои можат привремено да го подобрат протокот на крв и да ја подобрат ерекцијата.

За да го продолжите пенисот подолго време, ќе мора да купите поскапи лекови со долготраен ефект. Тие се користат секојдневно три недели.

Само по долготрајна употреба ќе се забележи позитивен резултат.

Заклучок

Проблемот со зголемувањето на гениталниот орган ги загрижува повеќето мажи. Многу момци не знаат како да го истегнат курот за да му ја зголемат големината. За да го разберете ова, ви препорачуваме да се запознаете со основните методи и средства за издолжување на пенисот дома.