Методи за зголемување на пенисот

мажот е задоволен од зголемената големина на пенисот

Не е важно колку пати мажите велат дека „не им треба, едноставно е интересно", тие сепак сакаат да знаат начини како да го зголемат пенисот. Всушност, постојат два начина: зголемување на нејзината должина и / или дебелина. Иако за ова нема потреба да одите под нож, многу мажи кои сакаат неповратен и траен ефект избираат операција.

Операција за зголемување на пенисот

Се изведува преку две процедури колективно познати како фалопластика. Таквите операции вклучуваат отстранување на лигаментите што го поврзуваат со телото. Овие лигаменти се наоѓаат внатре во телото на основата на абдоменот. Тие се делумно отстранети за да му овозможат на пенисот повеќе да виси при излегување од телото, а со тоа да се издолжува. За да се спречи контракција на лигаментите (и да се скрати должината на пенисот по операцијата), мекото ткиво се всадува меѓу нивните краеви на местата на засекот. Целата процедура трае не повеќе од два часа. Доколку операцијата се изврши правилно, нервите не се оштетени и ќе се обнови нормалната функција на пенисот, иако сексуалниот однос е забранет дванаесет недели по операцијата.

Зголемувањето на пенисот во дебелина бара операција на самото стебло и се постигнува со трансплантација на поткожно масно ткиво. Пенисот се отстранува од надворешната обвивка на кожата со помош на засек во основата. Маснотијата земена од задникот се инјектира во кавернозното ткиво околу трупот, потоа се враќа надворешната кожа и повторно се инјектира маснотијата. Оваа операција бара мажот да биде обрежан. Потребни се три часа, а лекарите препорачуваат извесно време да се исклучи можноста за ерекција, бидејќи конците може да се распаднат.
По операцијата, пенисот изгледа како да е зачукан, но во рок од шест месеци ќе се врати во нормала. Многу мажи и нивните партнерки се задоволни со нивниот нов Мистер Биг, иако, како и со секоја естетска хирургија, може да има случаи на деформитет и фрустрации.

Нехируршко зголемување на пенисот

Не секој маж ќе оди под нож за да го зголеми пенисот. Сепак, постојат и нехируршки процедури и уреди. Многу од нив користат вшмукување, истегнување, па дури и тегови. Обично, овие уреди не дозволуваат долготрајни промени, но можат да му дадат можност на мажот да се наметне и да го подобри изгледот на гениталиите доколку е загрижен за големината на неговиот пенис.